Christmas fruitcake

Christmas fruitcake

Smulweb imageSmulweb

Met Kerst mag een fruitcake natuurlijk niet ontbreken. Door het fruit 24 uur te marineren heeft deze Christmas fruitcake een heerlijke smaak. Bak de cake 2.5 uur in de oven en geniet van de feestelijke geur in huis. Ideaal om van te snoepen tijdens het kerstdiner.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Gekonfijte sinaaappelschil
  • 210 g Bigarreaux
  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 100 ml Cognac
  • 150 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Christmas fruitcake op tafel.

  1. Meng al het gekonfijte fruit en de rozijnen door elkaar. Voeg drank en sinaasappelsap toe. Dek kom goed af en laat het fruit 24 uur marineren.
  2. Vet de ringvorm of cakevormen in en bestrooi met bloem. Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.
  3. Mix boter en suiker tot het romig is. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en het vanille extract. Mix goed.
  4. Voeg de helft van de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Mix en voeg dan het gemarineerde fruit toe. Vermeng dit goed. Voeg de rest van de bloem, het zout en de foeliepoeder toe. Voeg de noten toe en meng goed.
  5. Doe het mengsel in de voorbereide ringvorm of cakevormen. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 2-1/2 uur. Test of de cake klaar is met een houten prikker die er schoon uit moet komen.
  6. Laat de cake goed afkoelen. Drenk een kaas- of neteldoek in dezelfde drank als voor het gekonfijte fruit en wikkel het om de cake. Verpak de cake goed in plasticfolie en daarna in aluminiumfolie en zet het in de koelkast.
  7. Maak de doek 1x per week weer vochtig met de drank en leg het weer om de cake.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake