Wortel-pastinaak soep

Wortel-pastinaak soep

Smulweb imageSmulweb

Met deze wortel-pastinaak soep zet je een heerlijk en kleurrijk gerecht op tafel. Heerlijk als lunch of als diner met bijvoorbeeld een stukje stokbrood. De groenten worden zachtjes gegaard in bouillon en worden vervolgens gepureerd tot een gladde soep. Serveer met een zelfgemaakte garnituur van fijngesneden wortel en pastinaak.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Pastinaak
  • 1 Knolselderij
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wortel-pastinaak soep op tafel.

  1. Schil de groenten en snijd ze in stukken. Houd een stukje wortel en pastinaak apart voor de garnituur.
  2. Doe alle groenten in een pan met het water, bouillon en peper. Laat 30 minuten koken onder deksel.
  3. Snijd ondertussen het stukje wortel en pastinaak voor de garnituur in kleine stukjes.
  4. Mix de soep met een staafmixer. Voeg de garnituur toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  5. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep