Kip adobo

Kip adobo

Smulweb imageSmulweb

Kip adobo, de Filipijnse stoofschotel met mals kippenvlees, sojasaus, knoflook en laurier. Het zoet-zure azijn maakt het gerecht af. Laat het geheel minstens een uur sudderen en serveer met rijst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kip adobo op tafel.

  1. Marineer de kip door de kip in een pan te doen en er kleingesneden knoflook, laurierblad en sojasaus aan toe te voegen. Vul de pan met water totdat de kip net onder de vloeistof staat. Laat dit enkele uren staan.
  2. Voeg azijn toe aan de pan en zet deze op het vuur. Breng het geheel aan de kook en laat het minstens één uur koken met de deksel op de pan.
  3. Haal ongeveer 10 minuten voordat je wilt eten de deksel van de pan en laat op hoog vuur de vloeistof inkoken tot minstens de helft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen