Beef wellington

Beef wellington

Smulweb imageSmulweb

Een mals stuk ossenhaas, omgeven door champignons, mosterd en plakjes parmaham en verpakt in krokant bladerdeeg. Deze Beef Wellingnton is een klassieker die in geen enkele keuken mag ontbreken! Bak de wellington goudgeel in de oven.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Ossenhaas

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Beef wellington op tafel.

  1. Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout en wrijf het goed in. Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin in ca. 2 minuten per kant.
  2. Smeer de ossenhaas in met mosterd. Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten. Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes in de pan.
  3. Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham. Verdeel daarover de champignonpuree. Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree eromheen. Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast voor zon 1 a 2 uur.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van ca. 3 mm dik. Bestrijk de randen met eierdooier.
  5. Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een kadootje in het bladerdeeg. Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg. Bestrijk het pakketje met eierdooier.
  6. Leg het geheel met de naad naar beneden in een ondiepe ingevette ovenschaal en schuif in de oven. Bak het geheel in 40 minuten goudbruin en rosé van binnen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees