- 80 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Voorgerecht als tartaar van tomaat komkommer en tonijn op tafel.
- Blancheer de tomaten. Ontvel ze, snijd ze in kwarten en daarna in blokjes. Doe de tomatenblokjes in een schaal en zet ze koel weg.
- Schil en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd kleine blokjes. Doe ze in een schaal, strooi er royaal zout over en zet 30 minuten koel weg.
- Doe de tonijn in een schaal en maak kleine stukjes. Was de bieslook, dep droog en knip grof. Snijd de feta in kleine blokjes. Pers de citroen. Maak een dressing van azijn, olie en citroensap. Voeg de basilicum toe. Breng op smaak met peper.
- Spoel de komkommer kort onder de koude kraan en laat uitlekken. Dep de blokjes met keukenpapier droog. Verdeel de dressing over de schaaltjes tomaten en komkommerblokjes.
- Zet 4 glazen op het werkblad. Schep een laagje tomatenblokjes in de glazen en daarbovenop laagjes feta en komkommer. Vul de glazen tot de helft en vul de tweede helft op dezelfde manier. Eindig met verse peper uit de molen en zet de glazen koel weg.