Focaccia met zeezout en rozemarijn - laat je meeslepen

Focaccia met zeezout en rozemarijn - laat je meeslepen

Smulweb imageSmulweb

Haal de smaken van de Mediteraanse keuken in huis met de heerlijke focaccia met zeezout en rozemarijn. Het perfecte hoofdgerecht of bijgerecht voor elke gelegenheid. Eet smakelijk!

60 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 210 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 26 stappen deze heerlijke Focaccia met zeezout en rozemarijn - laat je meeslepen op tafel.

  1. Zet de ingrediënten en materialen klaar.
  2. Haal rozemarijn van takjes. Je moet ongeveer 1 el. overhouden.
  3. Vet het bakblik licht in met olijfolie. Deeg maken
  4. Doe de bloem in een kom.
  5. Strooi suiker aan de ene kant en het keukenzout aan de andere kant.
  6. Maak een kuiltje in het midden. Strooi hierin de gist.
  7. Voeg 1 el. olijfolie en het lauwe water toe.
  8. Meng het geheel met de mixer (of met de hand) tot een samenhangende massa die van de kant loslaat.
  9. Neem het deeg uit de kom en kneed het met de hand op het licht bestoven werkblad. Blijf kneden tot het deeg elastisch is. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Laten rijzen 1
  10. Bestuif het werkblad opnieuw licht met bloem.
  11. Neem het deeg uit de kom en leg op het werkblad. Druk de lucht eruit.
  12. Maak een bal van het deeg en rol deze uit tot een cirkel die net zo groot is als het bakblik.
  13. Leg het deeg in het bakblik.
  14. Vet een stuk plastic folie in met olijfolie. Dek hiermee het deeg in het bakblik af. Ingevette kant naar onderen!
  15. Laat 25 minuten rijzen op een warme plek. Laten rijzen 2
  16. Verwarm de oven voor op 200C.
  17. Verwijder het plastic folie maar gooi het niet weg.
  18. Druk met de vingertoppen diepe kuilen in het oppervlak: ca 2 cm afstand.
  19. Bedek het deeg opnieuw met het plastic folie. Ingevette kant naar onderen!
  20. Zet het deeg op een warme plaats. Laat in 10 – 15 minuten tot bijna dubbele omvang rijzen. Bakken
  21. Kneus de rozemarijn licht in de vijzel.
  22. Verwijder plastic folie.
  23. Besprenkel het deeg met olijfolie (2 el.). Bestrooi met rozemarijn en grof zeezout.
  24. Zet in de oven en bak in 20 -25 minuten goudbruin. Opdienen
  25. Laat Focaccia afkoelen op een rooster: eerst 15 minuten in het blik. Haal daarna uit het blik.
  26. Snijd of breek in stukken. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Kruiden Focaccia