- 210 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 26 stappen deze heerlijke Focaccia met zeezout en rozemarijn - laat je meeslepen op tafel.
- Zet de ingrediënten en materialen klaar.
- Haal rozemarijn van takjes. Je moet ongeveer 1 el. overhouden.
- Vet het bakblik licht in met olijfolie. Deeg maken
- Doe de bloem in een kom.
- Strooi suiker aan de ene kant en het keukenzout aan de andere kant.
- Maak een kuiltje in het midden. Strooi hierin de gist.
- Voeg 1 el. olijfolie en het lauwe water toe.
- Meng het geheel met de mixer (of met de hand) tot een samenhangende massa die van de kant loslaat.
- Neem het deeg uit de kom en kneed het met de hand op het licht bestoven werkblad. Blijf kneden tot het deeg elastisch is. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Laten rijzen 1
- Bestuif het werkblad opnieuw licht met bloem.
- Neem het deeg uit de kom en leg op het werkblad. Druk de lucht eruit.
- Maak een bal van het deeg en rol deze uit tot een cirkel die net zo groot is als het bakblik.
- Leg het deeg in het bakblik.
- Vet een stuk plastic folie in met olijfolie. Dek hiermee het deeg in het bakblik af. Ingevette kant naar onderen!
- Laat 25 minuten rijzen op een warme plek. Laten rijzen 2
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Verwijder het plastic folie maar gooi het niet weg.
- Druk met de vingertoppen diepe kuilen in het oppervlak: ca 2 cm afstand.
- Bedek het deeg opnieuw met het plastic folie. Ingevette kant naar onderen!
- Zet het deeg op een warme plaats. Laat in 10 – 15 minuten tot bijna dubbele omvang rijzen. Bakken
- Kneus de rozemarijn licht in de vijzel.
- Verwijder plastic folie.
- Besprenkel het deeg met olijfolie (2 el.). Bestrooi met rozemarijn en grof zeezout.
- Zet in de oven en bak in 20 -25 minuten goudbruin. Opdienen
- Laat Focaccia afkoelen op een rooster: eerst 15 minuten in het blik. Haal daarna uit het blik.
- Snijd of breek in stukken. Eet smakelijk!