Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Drie groenten puree gegratineerd in de oven op tafel.
- Maak de venkel schoon en snijd deze fijn. Kook de venkel gaar in groentebouillon. Voeg voor de smaak een stukje steranijs toe.
- Maak de paprika's schoon en snijd deze in stukken en gaar ze langzaam in een koekenpan.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn. Kook de sperziebonen gaar.
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en was ze goed. Kook tot een droge, kruimige aardappel.
- Maak er gestampte aardappel van en meng er twee eieren door.
- Verdeel de aardappelpuree over drie kommen of pannen en stamp de groenten fijn. Meng met de aardappelpuree en breng op smaak.
- Zorg dat elke groente zijn eigen smaak behoudt en schep de groentepuree in drie schaaltjes.
- Zet de schaaltjes in een hete oven van ongeveer 220 graden en laat een krokant korstje ontstaan.
- Bestrooi de bovenkant met geraspte 20+ kaas voor een nog lekkerder korstje (optioneel).
- Let op, de schalen zijn heet.