Drie groenten puree gegratineerd in de oven

Drie groenten puree gegratineerd in de oven

Smulweb imageSmulweb

Drie groenten puree gegratineerd in de oven. Venkel, paprika en sperziebonen puree met een krokante korst van gestampte aardappelen, op smaak gebracht met steranijs en groentebouillon. Eet smakelijk!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Drie groenten puree gegratineerd in de oven op tafel.

  1. Maak de venkel schoon en snijd deze fijn. Kook de venkel gaar in groentebouillon. Voeg voor de smaak een stukje steranijs toe.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd deze in stukken en gaar ze langzaam in een koekenpan.
  3. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn. Kook de sperziebonen gaar.
  4. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en was ze goed. Kook tot een droge, kruimige aardappel.
  5. Maak er gestampte aardappel van en meng er twee eieren door.
  6. Verdeel de aardappelpuree over drie kommen of pannen en stamp de groenten fijn. Meng met de aardappelpuree en breng op smaak.
  7. Zorg dat elke groente zijn eigen smaak behoudt en schep de groentepuree in drie schaaltjes.
  8. Zet de schaaltjes in een hete oven van ongeveer 220 graden en laat een krokant korstje ontstaan.
  9. Bestrooi de bovenkant met geraspte 20+ kaas voor een nog lekkerder korstje (optioneel).
  10. Let op, de schalen zijn heet.
eet smakelijk