Trienekes soep of carnavals soep

Trienekes soep of carnavals soep

Smulweb imageSmulweb

Trienekes soep: Gehaktballetjes, uien, paprika, prei, witte bonen in tomatensaus en sambal badjak in een heerlijke soep. Bereid een dag van tevoren om de smaken goed in te laten trekken. Zeker weten dat je van deze carnavals-soep geen genoeg krijgt!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 2000 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Trienekes soep of carnavals soep op tafel.

  1. Bak gehaktballetjes goed hard aan.
  2. Fruit uien, paprika en prei mee.
  3. Giet de pakken tomatensap in een grote soeppan en spoel de pakken uit met een beetje water. Voeg bouillonblokken toe en spoel ook de witte bonen in tomatensaus uit met water. Voeg dit toe aan de soeppan.
  4. Doe de aangefruite groenten in de soeppan en laat dit nog een minuut of 10 op laag vuur staan.
  5. Laat de groenten door de warmte nog even nagaren.
  6. Bereid de soep een dag van tevoren zodat de smaak goed kan intrekken. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een schepje bruine suiker als de soep te zuur is. Voor wat extra pit, voeg je een klein beetje sambal badjak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep