- 2 Pastinaak
- 187.5 g Gedroogde abrikozen
- 5 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak op tafel.
- Schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflooktenen en snijd ze grof. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in grote stukken.
- Dep het vlees droog en doe het in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout. Schud alles goed om.
- Doe wat olijfolie in de braadpan en zet hem op het vuur. Laat het vlees een beetje bakken.
- Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe. Hak de pitloze peper fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees.
- Als het vlees een bruine kleur heeft, doe het dan over in de tajine en sluit de tajine. Laat het geheel ongeveer 2,5 - 3 uur sudderen op een laag pitje.
- Voeg een uur voor het serveren de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika toe. Voeg ook de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven toe.
- Voor het serveren bestrooi met gehakte koriander.