Kippensoep recepten
Zelf Kippensoep gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Kippensoep recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1 Laurierblaadjes
- 1.5 Kippenbouillon blokjes minder zout
- 600 g Kippenbout
- 1 Prei
- 0.5 Rode paprika
- 1 Winterpeen
- 4 Sjalot
- 1 Knolselderij
- 1 Teen Jumbo Knoflook
- 2 tl Sambal badjak
- 50 g Krulvermicelli
- 3 el Gebakken uitjes
- 2 Bosui
- 750 ml Water
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kippensoep met een beetje pit op tafel.
- Breng het water aan de kook. Voeg de kippenbouillon blokken toe en de 2 ontvelde kippenpoten en kook de kippenpoten in circa 20 minuten gaar met het deksel op de pan.
- Snij ondertussen alle groente.
- Verwijder na 20 minuten de poten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Pluk het vlees van de botten.
- Voeg de groente, sambal en de kip toe aan de bouillon en breng aan de kook.
- Kook de groente in circa 10 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de glas noodles toe. ZIE TIP!
- Breng de soep verder op smaak met flinke draaitjes peper uit de molen en eventueel nog wat zout.
- Serveer de soep in voorverwarmde kommen en strooi er vlak voor het serveren de gefrituurde uitjes over met wat dun gesneden ringetjes bosui.