Pittige spinazietaart met tonijn

Pittige spinazietaart met tonijn

Smulweb imageSmulweb

Pittig, fris en romig zijn de smaken die samenkomen bij deze spinazietaart met tonijn. Een knapperige bakvorm gevuld met bladerdeeg wordt gevuld met spinazie en tonijn, dat wordt gemixt met eieren, crème fraîche en Boursin. Vervolgens afgebakken in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige spinazietaart met tonijn op tafel.

  1. Beleg een bakvorm met bladerdeeg.
  2. Snijd een peper fijn en bak de spinazie met de fijngesneden peper in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper. Meng dan de tonijn erdoor en zet even aan de kant.
  3. Klop de eieren samen met de crème fraîche los. Voeg de Boursin toe en klop deze ook mee. Schep de geraspte kaas en fijngesneden peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer het spinazie/tonijnmengsel door het eierenmengsel en schep het geheel in de met bladerdeeg belegde taartvorm. Strooi voordat het in de oven gaat nog wat aromat over de taart.
  5. Bak in een oven van 200 graden ongeveer 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie