Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Kersentaart (klafouti) op tafel.
- Verwarm de oven tot 220 C.
- Rooster de amandelschilfers 3 minuten tot ze licht gekleurd zijn.
- Was de kersen en verwijder de pitten.
- Smeer de bodem en zijkanten van de taartvorm in met boter.
- Verdeel de kersen gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en besprenkel met de helft van de suiker.
- Bak de taart gedurende 10 minuten.
- Klop de rest van de suiker, eieren, meel, amandelmeel, melk en vanillepoeder tot een gladde massa.
- Stort het mengsel over de voorgebakken kersen.
- Strooi de amandelschilfers erop.
- Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 C.
- Bak de taart gedurende 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.