Kersentaart (klafouti)

Kersentaart (klafouti)

Smulweb imageSmulweb

Een kersentaart (klafouti) met een knapperige amandelkorst en gevuld met kersen. Serveer deze taart tijdens een gezellig samenzijn of als nagerecht.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kersentaart (klafouti) op tafel.

  1. Verwarm de oven tot 220 C.
  2. Rooster de amandelschilfers 3 minuten tot ze licht gekleurd zijn.
  3. Was de kersen en verwijder de pitten.
  4. Smeer de bodem en zijkanten van de taartvorm in met boter.
  5. Verdeel de kersen gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en besprenkel met de helft van de suiker.
  6. Bak de taart gedurende 10 minuten.
  7. Klop de rest van de suiker, eieren, meel, amandelmeel, melk en vanillepoeder tot een gladde massa.
  8. Stort het mengsel over de voorgebakken kersen.
  9. Strooi de amandelschilfers erop.
  10. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 C.
  11. Bak de taart gedurende 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  12. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kersentaart