Ijsbergsla stampot

Ijsbergsla stampot

Smulweb imageSmulweb

Een frisse twist op een Nederlandse klassieker: ijsbergsla stamppot. Het is hartstikke lekker én makkelijk te maken. Serveer de stamppot met uitgebakken spekjes en appelblokjes voor extra smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ijsbergsla stampot op tafel.

  1. Schil aardappelen en kook ze gaar.
  2. Snipper de ui en knoflook. Fruit dit in de olie en voeg paprikapoeder toe.
  3. Snijd de sla in dunne reepjes en was deze. Snijd de tomaatjes 1 keer door, schil de appel en snijd in stukjes. Bak de spekjes uit.
  4. Giet aardappelen af, en stamp met melk, boter, peper en zout tot mooie puree. Breng op smaak met de mosterd.
  5. Voeg dan het uienmengsel, de sla, spekjes, appelsstukjes en tomaatjes toe aan de puree en verwarm alles nog even goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla Ijsbergsla