- 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 500 g Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Waldorfsalade met mandarijn op tafel.
- Hak de walnoten grof. Pel en snipper de ui zeer fijn.
- Roer de yoghurt, de slasaus en de ui door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd toe.
- Pers 2 mandarijnen uit. Schil 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes. Schil en was de knolselderij. Was de appels, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd of schaaf de knolselderij en de appels in dunne reepjes. Meng de selderij- en appelreepjes met de mandarijnenpartjes, het mandarijnensap en het citroensap.
- Roer de yoghurtdressing en de walnoten door de salade heen. Laat de salade minstens 30 minuten trekken. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met peterselie.