Individuele beef wellingtons

Individuele beef wellingtons

Smulweb imageSmulweb

Geen feestmaal zonder een mooie Beef Wellington. Wikkel de perfecte biefstuk in bladerdeeg gevuld met sjalotjes, champignons en kruiden. Garneer met een leuk figuurtje van deeg en het feest is compleet.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Individuele beef wellingtons op tafel.

  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Bind keukentouw om de biefstuk als deze een onregelmatige vorm heeft. Kruid de biefstuk met zout en peper.
  3. Smelt boter in de pan en bak de biefstukken in niet meer dan 3 minuten per kant bruin. Bak ook de randjes snel bruin. Laat de biefstukken even afkoelen en wikkel ze daarna in plastic om ze verder in de koelkast een paar uur af te laten koelen.
  4. Hak champignons en sjalot fijn in een keukenmachine. Wring het vocht uit het mengsel met een schone theedoek. Neem de pan van de biefstukken en smelt hier indien nodig nog wat boter in. Voeg de champignons, sjalot, zout, peper en tijm toe. Bak het geheel in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg nog een tl roomboter toe, en als deze gesmolten is, de wijn of cherry. Blijf roeren tot het vocht verdampt is. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in.
  6. Meng 1 ei met 1 el water in een bakje.
  7. Leg 2 plakken bladerdeeg op elkaar (haal de papiertjes er tussen uit) en rol het deeg uit tot groot genoeg zodat het de biefstuk past en ruim ingepakt kan worden.
  8. Leg 2 tot 3 tl van het champignon/ui mengsel in het midden, zodat het een bodem vormt om de biefstuk op te leggen. Leg de biefstuk op het mengsel en snijd de hoeken uit het deeg, zodat het deeg na het vouwen niet te veel overlapt.
  9. Vouw de eerste flap over het vlees en bestrijk de bovenkant met het eimengsel. Vouw hier vervolgens de tegenoverliggende flap overheen en bestrijk deze ook.
  10. Herhaal de vorige stap met de 2 overige flappen en zorg dat de naden goed dichtzitten. Gebruik hier het overgebleven deeg voor of plak dit in een leuk figuurtje bovenop met het eimengsel.
  11. Bestrijk het geheel met het eimengsel en leg het in de ingevette ovenschaal.
  12. Bak het in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees