Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip teriyaki met wokgroente op tafel.
- Dep het vlees droog. Schenk de teriyakimarinade erover en laat ca. 20 min. marineren.
- Maak de prei en de champignons schoon. Snijd de prei in reepjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in reepjes. Schil de gember en snijd hem zo fijn mogelijk of druk hem door de knoflookpers.
- Laat het vlees uitlekken en dep het goed droog. Bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 10-15 minuten rondom. Zet het warm weg.
- Bak de wortels onder regelmatig roeren ca. 3 minuten in het braadvet. Voeg de prei en de champignons toe en bak nog ca. 3 minuten. Bak de gember kort mee. Schenk de marinade erbij en laat ca. 2 minuten zachtjes koken.
- Snijd de kip in plakjes en maak het gerecht op met de groenten. Garneer met koriander.