Bastilla van vis

Bastilla van vis

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend Marokkaans gerecht: Bastilla van vis. Heerlijk gekruide vis en garnalen, gecombineerd met champignons en geroosterde paprika. Dit alles ligt op een bedje van mihoen, bedekt met filodeeg en boter. Het resultaat? Een knapperige, hartige en zoete smaakexplosie. Gewoon ovengebakken en gegarandeerd om indruk te maken op familie en gasten.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bastilla van vis op tafel.

  1. Giet gekookt water over de mihoen en laat het 4 minuten weken. Laat het daarna uitlekken in een vergiet.
  2. Meng in een pannetje saffraan, gember, peper, zout, vis bouillon, paprikapoeder, komijn, gehakte koriander, peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen. Roer het geheel door elkaar en laat het zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten. Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik wordt.
  3. Meng de visfilet in middelgrote stukken en de garnalen bij de rest van het mengsel.
  4. Bak de champignons met gesnipperd ui en voeg hierbij de in blokjes gesneden geroosterde paprika's. Meng alles met de uitgelekte mihoen en laat het goed samen smaken.
  5. Bedek een ronde ovenplaat met bakpapier en smelt boter. Hang 4 vellen filodeeg over de rand van de ovenplaat en smeer het in met boter. Voeg het mihoen-vis champignon mengsel toe en bedek dit steeds met een deeglaag in het midden. Stop het over de bastilla en bestrijk het met boter. Herhaal dit proces tot het deeg op is. Bestrijk de bovenste laag goed met boter.
  6. Bedek de bastilla met aluminiumfolie en plaats het in de oven op 230 graden Celsius voor 20 minuten. Haal na 20 minuten de aluminiumfolie eraf en laat de bastilla in de oven mooi bruin/rood kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees