Kalfsoesters

Kalfsoesters

Smulweb imageSmulweb

Elegante kalfsoesters bedekt met zelfgemaakte ham & truffel 'korst' zitten op een bedje van bosui-aardappelpuree en worden overgoten met een zelfgemaakte tomatencoulis. Afgemaakt met zongedroogde tomaatjes en basilicum.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kalfsoesters

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kalfsoesters op tafel.

  1. Plisseer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Stoof de tomaten in de olijfolie samen met de fijngesneden sjalotten, basilicumblaadjes en peper en zout. Voeg nadien de witte wijn en kippenbouillon toe en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Maak er met de staafmixer een mooie coulis van.
  2. Leg de plakjes serranoham op een antikleefplaat en laat ze 1 uur drogen in een oven van 80 graden. Hak de ham daarna fijn in een keukenmachine. Rasp de truffelkaas. Spatel daarna de gedroogde ham en de geraspte truffelkaas door de losgeklopte eieren heen. Plet de kalfsoester en haal deze door het eimengsel.
  3. Smelt de boter en olijfolie en bak de kalfsoester krokant af. Verwarm de aardappelpuree en meng deze met de fijngehakte bosui. Schik de bosui/aardappelpuree in een vorm (in een ring) op een groot warm bord.
  4. Breng de coulis rondom de bosui/aardappel-puree aan en plaats het vlees er boven op. Garneer af met halve partjes zongedroogde tomaatjes en een blaadje basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees