Garnalen in een cognacroomsaus  cevettes sauce cognac

Garnalen in een cognacroomsaus cevettes sauce cognac

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de cevettes sauce cognac. Met garnalen in een saus van boter, sjalot, knoflook, cognac en room, op smaak gebracht met chilivlokken, citroenrasp en peterselie. Garneer de saus met bieslook en limoenpartjes en serveer met rijst of gegrilde courgettes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac
  • 0.5 tl Chilivlokken
  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Garnalen in een cognacroomsaus cevettes sauce cognac op tafel.

  1. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de garnalen 1 minuut mee. Giet de cognac in een soeplepel, steek hem aan en schenk de drank over de garnalen.
  3. Roer de room, chilivlokken, 1 el citroensap en de rasp door de garnalen en laat de saus even flink koken.
  4. Boen de limoen schoon en snijd deze in parten of plakken.
  5. Schud de pan zodat de garnalen rondom bedekt worden met de saus. Roer de peterselie door de saus.
  6. Garneer het gerecht met bieslook en limoen.
  7. Serveer met rijst of gegrilde courgettes.
eet smakelijk