Caramelijs (au beurre sale)

Caramelijs (au beurre sale)

Smulweb imageSmulweb

Caramelijs (au beurre sale), heerlijk bij elk dessert. Gemaakt met karamel, gezouten boter, slagroom en eierdooiers. Een perfecte combinatie van zoet en romig. Serveer het in een kommetje of gebruik het om te garneren.

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Caramelijs (au beurre sale) op tafel.

  1. Maak caramel door de suiker te laten smelten in de pan. Voeg vervolgens de gezouten boter, bloem en wat zout toe. Roer de slagroom erdoor en laat het geheel zachtjes (los)koken.
  2. Klop de eierdooiers in een bakje en voeg de suiker toe. Mix de melk en room en breng dit aan de kook.
  3. Voeg de caramel en eierdooiers toe aan het melk-room mengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
  4. Giet het mengsel in de kom van de ijsmachine en zet hem aan, tot het ijs klaar is.
  5. Schep het ijs over in een diepvriesbak om het te bewaren, of serveer direct!
eet smakelijk