Spinazie pasteitjes

Spinazie pasteitjes

Smulweb imageSmulweb

Knapperige bladerdeeg gevuld met spinazie, kaas en rozijnen, wat wil je nog meer? Een heerlijk hapje voor tussendoor of als avondeten. Makkelijk te maken en een ideale manier om wat extra groenten binnen te krijgen.

25 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 g Manchego Kaas

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinazie pasteitjes op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook aan.
  2. Voeg elke keer een gedeelte van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Bak tot alle spinazie is geslonken en het vocht is verdampt.
  3. Neem de pan van het vuur en schep er de rozijnen en de kaas door. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek rondjes van het bladerdeeg met een steekring (grootste diameter) en verdeel de spinazie over de deegrondjes. Hou voldoende ruimte over om dicht te kunnen vouwen.
  5. Vouw de deegrondjes dubbel en druk aan met een natte vork.
  6. Leg de deegmaantjes op een bakplaat bedekt met bakpapier, bestrijk met losgeklopt ei en bak af in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Spinazie Pasteitjes