Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met kipfilet met champignon-pestosaus op tafel.
- Champignons schoonvegen en in vieren snijden. In een pan champignons met wijn afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
- In een steelpan 20 gram boter smelten. Bloem erdoorroeren en al roerend 30 seconden laten pruttelen. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat.
- Pan van het vuur nemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Champignons uit vocht nemen en met yoghurt en kaas door de saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Kipfilets bestrooien met zout en peper. In een koekenpan rest van boter verhitten en kipfilets in ca. 10 à 15 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
- Intussen champignonsaus zachtjes door en door verwarmen.
- Verdeel de kip over de borden en schep de saus erover. Peterselie erboven fijnknippen.