Fazantfilets met gekonfijt witlof en spruitjessaus

Fazantfilets met gekonfijt witlof en spruitjessaus

Smulweb imageSmulweb

Een chic gerecht dat de smaken van fazant, witlof en spruitjes combineert. Dit gerecht neemt wat meer tijd om te maken, maar is perfect voor bijzondere gelegenheden. Mals fazantfilet, gekarameliseerde witlofsnippers en een spruitjessaus, alles smaakt perfect samen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Fazantfilet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fazantfilets met gekonfijt witlof en spruitjessaus op tafel.

  1. Snijd 4 gelijke repen van de rammenas met een dunschiller en leg ze op een zeer hete grillpan. Bekleed cilindervormpjes met de gegrilde repen en beboter deze vormpjes.
  2. Bak aardappelblokjes samen met gehalveerde uisnippers en geperste knoflookteentje in boter. Voeg gedroogde ham toe en kruid met peper en zout. Bak witloofsnippers samen met de andere helft van de uien en voeg suiker toe. Giet de gekarameliseerde groenten af en kruid met peper, zout, en muskaatnoot.
  3. Kook de spruitjes in water. Bak fazantfilets in boter. Laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumpapier. Ontvet de pan en voeg fazantbouillon toe
  4. laat tot de helft inkoken. Mix alles met de gekookte spruitjes. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg room toe voor een lopend sausje.
  5. Vul cilindervormpjes met aardappelen en witloof. Bak in een oven op 180°C gedurende 10 minuten. Verwijder de ringen en plaats de taartjes op warme borden. Schik hier de fazant bij en lepel de saus er rondom heen. Versier het geheel met gebakken selderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof