Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst

Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst

Smulweb imageSmulweb

Deze magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst staat met 50 minuten op tafel. De bodem van de taart is heerlijk krokant en de vulling van kaas, ham en broccoli is lekker luchtig.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst op tafel.

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak intussen de broccoli schoon en snijd de broccoli in kleine blokjes. Breng 1/4 liter water met bouillon aan de kook en kook de broccoli in circa 10 minuten. Laat de broccoli uitlekken.
  3. Klop 1 ei los en meng het met 100 gram kaas door de rijst. Verdeel het rijstmengsel over de bodem van de vorm en druk het stevig aan. Bak de bodem in ongeveer 7 minuten gaar.
  4. Snipper ondertussen de ham.
  5. Klop in een grote kom het andere ei los met de slankroom en roer de rest van de kaas, de broccoli, de ham en de bieslook erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schenk het over de rijstbodem.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in nog ongeveer 40 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst