Sperziebonen in spek

Sperziebonen in spek

Smulweb imageSmulweb

Knapperige sperziebonen in zout en bouillon, ieder boontje gepakt door ham of spek met een vulling van een kruim kaas. Rol ze één voor één op en je hebt een gezouten én gegarandeerd lekker hapje.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sperziebonen in spek op tafel.

  1. Kook de boontjes beetgaar in water, 2 theelepels zout en een bouillonblokje. Niet te lang doorkoken, ze moeten stevig blijven (ongeveer 10-15 minuten).
  2. Bestrijk de plakjes ham of spek met een heel dun laagje smeerkaas (of leg er een beetje gewone of geraspte kaas in). Bestrooi met een klein beetje peper.
  3. Leg de boontjes per 5 stuks op de spekreepjes of ham en draai daar een rolletje van. Zie ook de foto.
  4. Vet een ovenschaal in en leg de rolletjes erin. Dit kun je van tevoren voorbereiden.
  5. Verwarm de oven voor op 120 graden
  6. niet warmer, anders verbrandt de ham of spek. Bak de rolletjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Sperziebonen Speklap