- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Indische tomatensoep op tafel.
- Trek een bouillon van de kipbraadstukken in 60 minuten tijd.
- Pureer 1 ui samen met de knoflook, trassie, rode Spaanse peper, ketoembar, arachideolie en goela djawa.
- Snipper de andere ui.
- Fruit de puree met de gesnipperde ui totdat de gesnipperde uien glazig zijn en zacht beginnen te worden.
- Voeg de bloem toe en blijf alles goed doorroeren gedurende 1 minuut.
- Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe totdat er geen klontjes bloem meer zijn. Daarna kan de rest van de kippenbouillon toegevoegd worden onder voortdurend roeren.
- Zodra de bouillon gebonden is de tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren.
- Vervolgens de gepelde tomaten met het tomatensaus en de fijne nasi groenten. Laat dit 10 minuten pruttelen. Duw met een houten spatel de tomaten in kleine stukjes.
- Proef de soep en maak het af op smaak met de rietsuiker, ketjap manis en wat zout.