Indische tomatensoep

Indische tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Indische tomatensoep is hemels! De soep wordt gemaakt van een bouillon van kipbraadstukken. Voor de smaak pureren we ui, knoflook, trassie, rode Spaanse peper, ketoembar, arachideolie, goela djawa en bloem. Hierna voeg je kippenbouillon, tomatenpuree, gepelde tomaten en fijne nasi groenten toe. Maak de soep op smaak met rietsuiker, ketjap manis en zout.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Indische tomatensoep op tafel.

  1. Trek een bouillon van de kipbraadstukken in 60 minuten tijd.
  2. Pureer 1 ui samen met de knoflook, trassie, rode Spaanse peper, ketoembar, arachideolie en goela djawa.
  3. Snipper de andere ui.
  4. Fruit de puree met de gesnipperde ui totdat de gesnipperde uien glazig zijn en zacht beginnen te worden.
  5. Voeg de bloem toe en blijf alles goed doorroeren gedurende 1 minuut.
  6. Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe totdat er geen klontjes bloem meer zijn. Daarna kan de rest van de kippenbouillon toegevoegd worden onder voortdurend roeren.
  7. Zodra de bouillon gebonden is de tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren.
  8. Vervolgens de gepelde tomaten met het tomatensaus en de fijne nasi groenten. Laat dit 10 minuten pruttelen. Duw met een houten spatel de tomaten in kleine stukjes.
  9. Proef de soep en maak het af op smaak met de rietsuiker, ketjap manis en wat zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep