Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktballen zoals mijn moeder ze maakte op tafel.
- Begin een week van tevoren met het verzamelen van vleesjus. Bewaar de jus van elk stukje vlees dat u bakt in een juspan in de koelkast. Voeg eventueel een fijn gesnipperd uitje toe voor extra smaak.
- Meng gehakt met zout, peper, ei en fijn gesnipperde ui. Wrijf 2 beschuitjes over elkaar en voeg deze toe aan het gehakt. Als u geen paneermeel heeft, verkruimel dan een bruine boterham over het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm compacte ballen.
- Bak de gehaktballen rondom bruin in een koekenpan. Verwarm intussen de juspan met jus.
- Voeg de gehaktballen toe aan de jus en laat ze minimaal 2-3 uur sudderen op een laag pitje. Voeg om het uur wat water toe vanwege het verdampen. Langer laten sudderen kan ook, bijvoorbeeld 6 uur.
- Serveer de gehaktballen met jus.