Amuse van meloenbolletjes met specerijen

Amuse van meloenbolletjes met specerijen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke amuse om je gasten te verrassen. Meloenbolletjes met een gekarameliseerde suikersaus en een vleugje specerijen. Alles samengebracht op een lekker stukje vlees en gepresenteerd in een lepel.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 honingmeloen
  • 4 bündnerfleisch

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van meloenbolletjes met specerijen op tafel.

  1. Halveer de meloen en verwijder de pitjes in het midden. Schep met een meloenlepel het vruchtvlees eruit.
  2. Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 el suiker op zacht vuur karamelliseren met 1 el water.
  3. Voeg de specerijen toe als de suiker gekaramelliseerd is. Voeg al roerend de crème fraiche toe. Laat even inkoken.
  4. Snijd elk plakje vlees in de lengte in drie stukken. Wikkel elk meloenbolletje in een stukje vlees. Zet het vlees met een houten prikkertje op de meloen vast.
  5. Giet de karamel in de lepels en leg op elke lepel een meloenbolletje met vlees.
  6. Dien meteen op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Amuses