Boerenappeltaart (geraspte appel)

Boerenappeltaart (geraspte appel)

Smulweb imageSmulweb

Een variant op de klassieke appelvrije-rijsttaart, met geraspte appels en crème fraîche voor een romige textuur. Bestrooi met suiker voor het bakken, begiet met abrikozenjam en boter voor extra smaak.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boerenappeltaart (geraspte appel) op tafel.

  1. Vet een bakblik (26 cm doorsnede) in en bestrooi met paneermeel.
  2. Klop 100 g boter, 150 g suiker, een snufje zout en citroenschil tot een crèmige massa. Voeg één voor één de eieren toe en de crème fraîche. Klop de bloem en het bakpoeder er kort doorheen. Strijk het deeg in de vorm.
  3. Rasp de appels grof en meng ze met citroensap. Roer de crème fraîche, eieren, 50 g suiker en vanillesuiker door elkaar en vermeng met de appel.
  4. Schep het appelmengsel in de vorm en strooi er 1-2 el suiker overheen.
  5. Bak de taart gedurende 30-35 minuten op 175°C.
  6. Verwarm abrikozenjam en 1 el boter en verdeel dit door een zeef over de taart.
  7. Bak de taart nog 10 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel