Gevulde kip met kruiden

Gevulde kip met kruiden

Smulweb imageSmulweb

Een hele kip gevuld met kruiden en citroen uit de oven. Het kruidenmengsel van knoflook en verse kruiden geeft de kip een heerlijke smaak. Bak de kip goudbruin en gaar in de oven en serveer het aan tafel.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde kip met kruiden op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Dep de kip droog met keukenpapier. Maak het evt. elastiek een beetje los, zodat je bij de buikholte kunt komen.
  2. Knijp de stukken citroen iets in zodat het sap vrij komt. Stop de (goed schoongeboende) citroen met de kruiden en de helft van de knoflook in de buikholte. Bind de poten weer bij elkaar met het elastiek. Steek tussen de poten nog een paar takjes kruiden en de rest van de knoflook.
  3. Wrijf de kip in met zout, peper en olijfolie. Leg de kip in de braadslede. Bak de kip in de voorverwarmde oven in ca. 1 1/2 uur goudbruin en gaar.
  4. Check of de kip gaar is door met de punt van een scherp mes in het dikste gedeelte van de poot te prikken: de kip is gaar als de vleessappen helder zijn. Zet de kip nog even terug in de oven als het sap roze is en check opnieuw na ca. 10 minuten.
  5. Snijd de kip aan tafel in stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden