Kalkoendij rollade met spek komkommer en zongedroogde tomat

Kalkoendij rollade met spek komkommer en zongedroogde tomat

Smulweb imageSmulweb

Deze kalkoendij rollade met spek, komkommer en zongedroogde tomaten zorgt voor een uitbarsting van smaak in jouw mond. Het is een feest om deze rollade klaar te maken en zeker zo heerlijk om op te eten. Ideaal om te delen met vrienden en familie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1300 g kalkoendij
  • 200 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kalkoendij rollade met spek komkommer en zongedroogde tomat op tafel.

  1. Leg de uitgebeende kalkoendij met vel kant op werktafel en kruid met zout en peper.
  2. Bestrijk het vlees met mosterd en verdeel de spekblokjes, helft van de ui en komkommerblokjes erover. Zorg dat je ongeveer 2 cm ruimte aan de zijkanten laat om te voorkomen dat de vulling eruit komt bij het oprollen.
  3. Rol de rollade op en bind vast met binddraad of steek vast met saté stokjes.
  4. Bak de rollade in een braadpan met olie tot alle kanten goudbruin zijn. Kruid na met zout en peper.
  5. Haal de rollade uit de pan en smoor de ui voor 5 minuten.
  6. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de rollade terug in de pan.
  7. Zet het deksel op de pan en plaats in een oven van 150 *C.
  8. Bak de rollade gedurende 60 minuten.
  9. Haal het deksel van de pan en bak de rollade nog 30 minuten bij 220 *C tot deze gaar en krokant is.
  10. Haal de rollade uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  11. Doe de saus in een sauspan en voeg de zure room en tomatenpuree toe. Meng goed.
  12. Snijd de rollade in plakken en serveer met een deel van de saus. Serveer de rest van de saus in een sauskom naast de rollade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Komkommer Speklap