Choi sam met oestersaus

Choi sam met oestersaus

Smulweb imageSmulweb

Met dit gerecht waan je je in Azië! De Choi Sam wordt gebakken in de wok met knoflook, bouillon en oestersaus. Het mengsel van maïzena en water zorgt ervoor dat de saus goed gebonden wordt en de Groente niet slap wordt. Een heerlijk gerecht wat binnen no-time op tafel staat.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Choi Sam
  • 2 el Shaohsing rijstwijn
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Choi sam met oestersaus op tafel.

  1. Was de Choi Sam goed, laat het uitlekken en snijd het in stukken van ongeveer 10 cm. Houd de stengels apart van de bladeren.
  2. Verhit de olie in de wok en bak de knoflook even aan, zonder dat deze bruin wordt.
  3. Voeg de Choi Sam stengels toe aan de wok en schep deze een paar keer om. Giet vervolgens de bouillon erbij.
  4. Laat dit twee minuten koken, voeg de bladeren en oestersaus toe en roer een paar keer om.
  5. Voeg na één minuut het mengsel van maïzena en water toe aan de wok en roer totdat de saus gebonden is.
  6. De aangegeven tijden kunnen worden aangepast al naar gelang men meer van knapperige of juist zachtere groente houdt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen