Romige en vegetarische tomatensoep

Romige en vegetarische tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze vegetarische tomatensoep is romig en vol smaak. Kruidige bouillon met ontvelde tomaten, paprika en kappertjes. Maak je soep af met crème fraîche en bosuitjes. Een heerlijk gerecht voor de lunch of een lichte avondmaaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige en vegetarische tomatensoep op tafel.

  1. Snijd de bosuitjes en rode puntpaprika in stukjes.
  2. Stop de 6 tomaten in een pan kokend water en laat er een minuut in zitten. Haal ze eruit en trek het vel eraf. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes.
  3. Maak één liter bouillon.
  4. Doe de ontvelde tomaten, een half potje kappertjes en de paprika in de blender. Maal het mengsel fijn.
  5. Voeg het mengsel toe aan de bouillon.
  6. Voeg crème fraîche en bosuitjes toe aan de soep.
  7. Zet de pan op het vuur en wacht tot het geheel kookt.
  8. Serveer de soep en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep