- 250 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundvlees met gember en sinaasappel op tafel.
- Snijd het rundvlees in blokken, snipper de ui en snijd de gember in dunne stukjes. Dep het vlees een beetje droog en bestrooi het met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees tot het bruin kleurt. Neem het uit de pan.
- Bak de uien en gember in dezelfde pan. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen. Voeg dan de bouillon en het sinaasappelsap toe en laat een minuutje op temperatuur komen.
- Doe het aangebraden vlees terug in de pan en voeg nu ook de marmelade, het 5 spice poeder en de sojasaus toe. Breng aan de kook en draai het vuur heel laag. Laat zeker anderhalf uur sudderen, of langer: als het vlees maar mooi zacht geworden is. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de gewassen en gedroogde spinazie en taugé over vier borden.
- Roer de bosui en koriander (of peterselie) door de stoofschotel en verdeel het vlees met wat saus over de borden.