Turkse pizza (lahmacun)

Turkse pizza (lahmacun)

Smulweb imageSmulweb

Met deze Turkse pizza, ook wel Lahmacun genoemd, kun je heerlijk variëren. Smeer het gehaktmengsel op pita broodjes, bestrooi met sla en rol op als wrap. Eenvoudig te bereiden, heerlijk om te eten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Turkse pizza (lahmacun) op tafel.

  1. Kneed de munt, chilipoeder, paprikapoeder en 1 el bloem door het gehakt. Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, peterselie, tomatenblokjes en de sambal (of pasta) toe aan het mengsel en kneed door. Voeg wat zout toe. Voeg als laatste de geperste / fijngehakte knoflook toe. Eventueel kun je meer bloem toevoegen. De vulling moet zo droog mogelijk blijven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden).
  3. Breng een dun laagje (maximaal een halve centimeter) van het gehaktmengsel aan op de wraps / pitah-broodjes, laat aan de buitenrand plm een centimeter onbedekt.
  4. Plaats de pizza 5 minuten in de oven, bakplaat op de lage stand. Ingeval meerdere pizza's tegelijk worden gebakken, tel er dan ongeveer 2,5 minuut per pizza bij.
  5. Plaats daarna de bakplaat op de hoogste stand, bak door totdat de randen van de wraps / pitah-broodjes goudbruin zijn (plm 5 minuten).
  6. Afiyet olsun! (Eet smakelijk!) *NB: Gelieve reacties over de smaak te delen*
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza