Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Casoncelli alla bergamasca (ravioli uit bergamo) op tafel.
- Meng de bloem, harde tarwemeel, eieren en een snufje zout in de kom. Voeg genoeg water toe om een homogeen mengsel te krijgen. Laat het deeg minimaal een half uur rusten.
- Bak de gemalen salami in een klontje boter, voeg de peer in stukjes toe. Voeg daarna het rundergehakt, knoflook en peterselie toe en bak kort op midden hoog vuur. Doe alles over in een kom en voeg de P-kaas, paneermeel, eieren, gemalen bitterkoekjes, rozijnen en citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Mix het deeg nog eens. Voeg eventueel water of bouillon toe als het te droog is. Rol het deeg uit (bij voorkeur met een pastamachine) en snijd schijven van 6-8 cm doorsnee. Leg in het midden van elke schijf een lepel van de vulling. Vouw het pastaschijfje over de vulling en druk aan tot alle randen gesloten zijn.
- Kook de casoncelli in gezouten water en giet af. Serveer met een klontje boter, stukjes gebakken pancetta, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes of fijngesneden reepjes salie. Serveer meteen.