Vijgenjam

Vijgenjam

Smulweb imageSmulweb

Gebruik zoete, rijpe vijgen voor dit heerlijke jamrecept. Gecombineerd met gember en citroen, wordt deze jam een smaakvolle aanvulling op je ontbijt of bijgerechten.

10 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1250 g Vijg vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vijgenjam op tafel.

  1. Was de vijgen. Schil en rasp de gember, was de citroen en rasp deze ook, zet apart.
  2. Doe een beetje boter in een hoge pan en fruit de gember aan. Voeg vervolgens de vijgen en de geleisuiker toe en blijf roeren tot alles aan de kook is.
  3. Laat het mengsel 3 minuten doorkoken, terwijl je blijft roeren. Voeg dan de citroenrasp toe naar smaak en proef het even.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de vijgenjam afkoelen voordat je hem in een potje doet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam