- 900 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spinazieschotel met ei en kaas op tafel.
- Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
- Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zoveel melk tot een gladde puree ontstaat. Schep deze puree in een ovenschaal of braadslede. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5-7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Voeg zout en peper toe.
- Verdeel de spinazie erover. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei.
- Bestrooi de eieren met de rest van de kaas.
- Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.