Gefrituurde uienringen

Gefrituurde uienringen

Smulweb imageSmulweb

Frituren maar met deze lekkere uienringen. Gemaakt van grote uienringen, ansjovisfilets, en een luchtig bierbeslag. Heerlijk als avondsnack of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd. Serveer de uiringen warm met verse bieslook.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Gefrituurde uienringen op tafel.

  1. Pel en snijd de uien in ringen van 1/2 cm dik. Haal de ringen uit elkaar en gebruik alleen de grote ringen.
  2. Splits het ei boven 2 kommen en houd het eiwit apart.
  3. Meng de eidooier met de olijfolie en mix op een lage stand het bier en de bloem door het eimengsel.
  4. Spoel de gardes schoon en mix het eiwit stijf in een droge en vetvrije kom.
  5. Spatel het eiwit voorzichtig door het bierbeslag.
  6. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng deze door het bierbeslag. Breng op smaak met peper.
  7. Verhit het frituurvet tot 180°C.
  8. Haal de uiringen door het beslag en frituur de ringen ca. 4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Laat de uiringen uitlekken op keukenpapier.
  9. Was en knip de bieslook fijn.
  10. Serveer de uiringen warm met daarover de bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Uien Uienringen