Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gefrituurde uienringen op tafel.
- Pel en snijd de uien in ringen van 1/2 cm dik. Haal de ringen uit elkaar en gebruik alleen de grote ringen.
- Splits het ei boven 2 kommen en houd het eiwit apart.
- Meng de eidooier met de olijfolie en mix op een lage stand het bier en de bloem door het eimengsel.
- Spoel de gardes schoon en mix het eiwit stijf in een droge en vetvrije kom.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het bierbeslag.
- Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng deze door het bierbeslag. Breng op smaak met peper.
- Verhit het frituurvet tot 180°C.
- Haal de uiringen door het beslag en frituur de ringen ca. 4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Laat de uiringen uitlekken op keukenpapier.
- Was en knip de bieslook fijn.
- Serveer de uiringen warm met daarover de bieslook.