Pittig gepaneerde kip

Pittig gepaneerde kip

Smulweb imageSmulweb

Pittige kipfilet met knapperige korst! Deze heerlijke kipfilet is gemarineerd in karnemelk en Tabasco en gepaneerd met broodkruim, bloem en kruiden. Bak jij deze kip tijdens het middag- of avondeten?

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Knoflookzout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittig gepaneerde kip op tafel.

  1. Meng karnemelk en Tabasco in een kom. Leg de kip erin, dek af en marineer 8 uur of een hele nacht in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de broodkruimels, bloem, maizena, suiker, knoflookzout, zout, peper, paprika en cayennepeper in een andere kom. Haal de kip hier geheel doorheen.
  4. Verhit de olijfolie in een middelgrote bakpan over matig vuur, en braad de kip 5 tot 7 minuten aan iedere kant, tot hij licht gebruind is.
  5. Doe kip in een middelgrote ovenschaal, en bak 30 minuten in voorverwarmde oven, of tot hij niet meer roze is en er transparant vocht uitloopt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte