Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Indiase kipkerrie met kokosmelk op tafel.
- Breng kippendelen op smaak met zout en peper. Bak de kip aan alle kanten mooi bruin in olijfolie in een koekenpan en doe de kippendelen in een stoofpan.
- Bak uien in het bakvet tot ze lichtbruin zijn. Voeg knoflook toe en fruit tot de knoflook zacht is.
- Voeg de geelwortel, kardemom, gember, koriander, venkel, steranijs, komijn en chilivlokken toe aan het uienmengsel. Bak alles 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg nu de tomaten, citroensap en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de masala saus bij de kip en stoof op zacht vuur gedurende 1 tot 1,5 uur totdat de kip van het bot valt.
- Doe de kip op een serveerschaal en garneer met korianderbladeren.