Gebakken rijst met gehakt en mango

Gebakken rijst met gehakt en mango

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk rijstgerecht met gehakt en mango. Gehaktballetjes van kerrie, knoflook en beschuit gecombineerd met wortel, bleekselderij, ui en mango. Voor een lekkere bite iets langer bakken. Serveer met de gekookte rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken rijst met gehakt en mango op tafel.

  1. Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing in een pan.
  2. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de stronk en bladeren van de bleekselderij en snijd in boogjes. Schrap de wortel, was deze en snijd in dunne plakjes. Schil de mango's, haal het vruchtvlees van de pit en snijd deze in blokjes.
  3. Meng in een kom het gehakt, 1 el kerrie, zout, peper en melk. Verkruimel er beschuiten boven en pers er knoflook bovenuit. Meng alles goed door elkaar en draai er kleine balletjes van, iets groter dan soepballetjes. Leg tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Laat de rijst zonder deksel afkoelen en roer af en toe los met een vork.
  5. Verhit olie in een wok of wadjan. Roerbak de ui, koenjit en 1 el kerrie 1 minuut. Voeg de bleekselderij en wortel toe en roerbak ongeveer 4 minuten. Schuif de ui, bleekselderij en wortel aan de kant of doe het even in een schaal en roerbak de balletjes 3 minuten. Voeg de mango toe en meng het geheel.
  6. Bak alles enkele minuten met de deksel op de pan op zacht vuur. Voeg de helft van de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rest van de rijst toe en roerbak nog 1 minuut.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst