Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoensoep met grijze garnalen en sesamzaadjes op tafel.
- Pel de ongekookte garnalen en bewaar de karkassen. Bewaar het gepelde vlees en doe de garnaalkarkassen in een pan samen met 1 liter water en 1 laurierblaadje en laat 7 minuten koken. Giet de bouillon dan door een zeef.
- Schil en snijd de pompoen in middelgrote blokjes en doe die in een pan samen met de garnalenbouillon en zout naar smaak. Laat 10 minuten koken totdat de pompoen zacht is geworden.
- Pureer de pompoensoep samen met de room met een staafmixer. Roer er wat versgeraspte nootmuskaat doorheen.
- Verhit in een pannetje de sesamolie en bak daarin de gepelde garnalen.
- Schep de soep in mooie soepkommen en versier met wat dikke room, wat gebakken garnalen en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bestrooi tot slot met wat versgemalen peper uit de molen en dien op met een snee pompoenbrood.