Quiche lorraine

Quiche lorraine

Smulweb imageSmulweb

Maak een heerlijke Quiche Lorraine met ham, prei, ui en tomaat. Giet over het mengsel een lichtgele massa van room en eieren, bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven. Serveer en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche lorraine op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vorm in met gesmolten boter en bedek de vorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg.
  2. Prik gaatjes in de bodem en strooi er eventueel wat paneermeel over. Snijd de ham, prei en ui in kleine stukjes en bak ze kort in een koekenpan zonder boter.
  3. Roer wat geraspte kaas door het mengsel en verdeel het gelijkmatig over de taartvorm.
  4. Meng de room en eieren in een maatbeker tot een lichtgele massa en voeg zout, peper en het maizena-papje toe. Giet dit over de groenten in de taartvorm en leg er plakjes tomaat op. Bestrooi met kaas.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten tot deze mooi bruin is en controleer of een saté prikker er droog uitkomt.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Quiche lorraine