Spareribs in Oosterse marinade

Spareribs in Oosterse marinade

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door dit recept voor spareribs in Oosterse marinade. De malse ribbetjes, gemarineerd in een mengsel van onder andere oestersaus, ketjap, knoflook en gember, beloven een sappig en smaakvol avontuur.

15 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spareribs in Oosterse marinade op tafel.

  1. Snijd de spareribs op maat zodat ze in de ovenschaal en kookpan passen. Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen (behalve de cola) en roer goed door.
  2. Doe de ribs in de ovenschaal en smeer ze in met de marinade. Schenk de rest uit over de ribs. Laat minstens 4 uur marineren (het liefst een hele nacht) en draai ze regelmatig even om zodat alle kanten goed gemarineerd zijn.
  3. Doe de ribs in een kookpan. Houd wat marinade achter voor later, maar schenk het grootste deel in de pan. Vul tot halverwege aan met water. Vul verder aan met de cola zodat de spareribs net onderstaan. Breng aan de kook en laat ze op laag vuur 90 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Haal de ribs uit de pan en laat drogen op een rek. Smeer ze in met de achtergehouden marinade en grill ze in de oven op 150 graden in ongeveer 10 minuten of leg ze op de BBQ. Smeer ze tijdens het grillen nog een keer in met de marinade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees