- 250 g Cantharellen
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Spaghetti met kipfilet paddenstoelen en marsala op tafel.
- Maak de paddestoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
- Pel en snipper de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm als verse tijm wordt gebruikt.
- Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verhit de olie in de wok en bak hierin – in gedeelten – de kipfilet snel rondom lichtbruin. Bestrooi de kip met zout en peper. Haal de kipfilet uit de pan.
- Bak in de overgebleven olie de paddenstoelen tot alle vocht is verdwenen. Voeg de gesnipperde knoflook, peper, zout, tijm en de ringetjes lente-ui toe en bak even mee.
- Blus de paddenstoelen af met de marsala. Breng aan de kook en laat het vocht wat inkoken. Doe de kipfilet er weer bij.
- Doe de room in de pan. Laat alles even aan de kook komen en laat ongeveer 5 minuten sudderen tot de room wat dikker wordt.
- Roer de pasta en de peterselie door de saus.
- Serveer het gerecht heet.