- 4000 g Varkensriblap
- 5.5 takjes Tijm (takje)
- 1250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gesmoorde spareribs in rode wijn met kaneel en sinaasappel op tafel.
- Haal de spareribs door de gekruide bloem en schud er het teveel van af.
- Verhit de helft van de olie in een grote braadpan met zware bodem, leg er de ribbetjes in en schroei ze dicht tot ze aan alle kanten bruin zijn. Breng over in een diepe ovenschotel.
- Verhit de resterende olie in dezelfde pan, voeg de ui, bleekselderij en wortelen toe en bak ze goudbruin. Voeg bij de ovenschotel.
- Giet de portwijn in de pan en roer goed om het aanbaksel op te lossen. Laat inkoken tot een stroperige massa. Voeg de wijn toe en laat 10 minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
- Doe de bouillon en de overige ingrediënten erbij en breng opnieuw aan de kook. Giet in de ovenschotel. Dek af en plaats 3,5-4 uur in een voorverwarmde oven van 150 gr.C. (gasovenstand 2) tot het vlees heel mals is en van het bot valt.
- Breng de ribbetjes over op een schone schotel. Giet het kookvocht af door een zeef en verwijder de kaneelstokjes, laurierblaadjes, tijm en sinaasappelschil. Duw met de achterkant van een houten lepel de groenten door de zeef en in het kookvocht. Meng goed en giet over de ribbetjes. Laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast.
- Verwijder de volgende dag het vet en verwarm goed.