- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Satesaus op tafel.
- Zet een pan op het vuur en zet het vuur laag. Haal met een eetlepel ongeveer 5 grote scheppen pindakaas uit de pot. Doe hier een klein blikje tomatenpuree bij.
- Voeg vervolgens 3 eetlepels ketjap, 2 theelepels sambal, 1 eetlepel azijn of tamarindepasta en 100 ml water toe. Voeg eventueel nog zout of peper naar smaak toe.
- Blijf de saus vervolgens goed roeren en laat hem op laag vuur pruttelen tot hij een goede dikte heeft en alle ingrediënten goed vermengd zijn.
- Voor variaties: - Gebruik in plaats van water: melk, kokosmelk, sojamelk of santen voor een romige saus. - Voeg 1 eetlepel sambal toe voor een pittiger saus. Kan ook worden vervangen door een Spaanse peper. - Voeg 1 eetlepel suiker of palmsuiker toe voor een zoetere saus. - Gebruik 1 theelepel laos en/of 1 theelepel komijn (djintan) voor een kruidige smaak of een twist.
- Deze saus is heerlijk bij Indonesische maaltijden, frietjes, barbecue of vleesgerechten. Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 personen en is binnen 5 minuten klaar.
- Heb je zelf nog suggesties of variaties? Laat het weten!