Satesaus

Satesaus

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke satesaus is onweerstaanbaar lekker bij elk gerecht. Simpel te maken met pindakaas, ketjap en tomatenpuree! Voeg azijn of tamarindepasta, sambal, water en eventueel zout en peper toe. Variëer door melk, kokosmelk, sojamelk of santen of suiker toe te voegen. Bon appétit!

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Satesaus op tafel.

  1. Zet een pan op het vuur en zet het vuur laag. Haal met een eetlepel ongeveer 5 grote scheppen pindakaas uit de pot. Doe hier een klein blikje tomatenpuree bij.
  2. Voeg vervolgens 3 eetlepels ketjap, 2 theelepels sambal, 1 eetlepel azijn of tamarindepasta en 100 ml water toe. Voeg eventueel nog zout of peper naar smaak toe.
  3. Blijf de saus vervolgens goed roeren en laat hem op laag vuur pruttelen tot hij een goede dikte heeft en alle ingrediënten goed vermengd zijn.
  4. Voor variaties: - Gebruik in plaats van water: melk, kokosmelk, sojamelk of santen voor een romige saus. - Voeg 1 eetlepel sambal toe voor een pittiger saus. Kan ook worden vervangen door een Spaanse peper. - Voeg 1 eetlepel suiker of palmsuiker toe voor een zoetere saus. - Gebruik 1 theelepel laos en/of 1 theelepel komijn (djintan) voor een kruidige smaak of een twist.
  5. Deze saus is heerlijk bij Indonesische maaltijden, frietjes, barbecue of vleesgerechten. Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 personen en is binnen 5 minuten klaar.
  6. Heb je zelf nog suggesties of variaties? Laat het weten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq Sauzen