- 600 g Varkensschouder
Bereidingswijze
Zet in 29 stappen deze heerlijke 4 x varkenskarbonade uit oven op tafel.
- in tomatenroomsoep Lekker makkelijk uit een pakje. Ingrediënten:
- 4 varkensschouder karbonades
- 10 ml olie
- 1 ui, in halve ringen
- 1 pakje tomatenroomsoeppoeder met 400 ml water vermengd
- 12,5 ml Worcestersaus
- 5 ml Franse mosterd
- 12,5 ml chutney
- zout Bereidingswijze:
- Bak de karbonades in olie tot ze goudbruin zijn en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Fruit de uien tot ze zacht zijn.
- Voeg aan de tomatensoep de Worcestersaus, mosterd en chutney toe en meng goed.
- Verdeel de saus over de karbonades en bak ze gedurende 1 uur bij 180 * C tot ze mooi van kleur en gaar zijn.
- Keer de karbonades halverwege en schep opnieuw de saus eroverheen. Lekker met aardappelpuree en honingworteltjes.
Varkenskarbonade met een olijvensalsa Een aparte combinatie, maar wel heel lekker. Ingrediënten voor de Karbonades: - 4 varkensschouder karbonades
- knoflookpoeder
- zout
- zwarte peper
- olie om in te bakken Ingrediënten voor de Salsa:
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 augurken, in kleine blokjes
- 50 g groene olijven, fijn
- 2 rode pepers, fijn
- 3 eetlepels verse peterselie, fijn
- geraspte schil van een halve citroen
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie Bereidingswijze voor de Karbonades:
- Wrijf het knoflookpoeder, zout en peper in de karbonades en leg ze in ingevette ovenschaal
- Bak ze bij 200-220°C tot ze gaar en krokant zijn. Bereidingswijze voor de Salsa: Meng alle ingrediënten samen voor de salsa en bewaar in de koelkast tot gebruik. Lekker met gebakken aardappelen en witte kool- en wortelsalade.