4 x varkenskarbonade uit oven

4 x varkenskarbonade uit oven

Smulweb imageSmulweb

Vier manieren om varkenskarbonade te bereiden, van lekker makkelijk met tomatenroomsoep tot apart en lekker met olijvensalsa. Allemaal even smaakvol en bereid in de oven of in de pan. Serveer met aardappelpuree, honingworteltjes, gebakken aardappelen en witte kool- en wortelsalade.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Varkensschouder

Bereidingswijze

Zet in 29 stappen deze heerlijke 4 x varkenskarbonade uit oven op tafel.

  1. in tomatenroomsoep Lekker makkelijk uit een pakje. Ingrediënten:
  2. 4 varkensschouder karbonades
  3. 10 ml olie
  4. 1 ui, in halve ringen
  5. 1 pakje tomatenroomsoeppoeder met 400 ml water vermengd
  6. 12,5 ml Worcestersaus
  7. 5 ml Franse mosterd
  8. 12,5 ml chutney
  9. zout Bereidingswijze:
  10. Bak de karbonades in olie tot ze goudbruin zijn en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  11. Fruit de uien tot ze zacht zijn.
  12. Voeg aan de tomatensoep de Worcestersaus, mosterd en chutney toe en meng goed.
  13. Verdeel de saus over de karbonades en bak ze gedurende 1 uur bij 180 * C tot ze mooi van kleur en gaar zijn.
  14. Keer de karbonades halverwege en schep opnieuw de saus eroverheen. Lekker met aardappelpuree en honingworteltjes.

    Varkenskarbonade met een olijvensalsa Een aparte combinatie, maar wel heel lekker. Ingrediënten voor de Karbonades:
  15. 4 varkensschouder karbonades
  16. knoflookpoeder
  17. zout
  18. zwarte peper
  19. olie om in te bakken Ingrediënten voor de Salsa:
  20. 1 teentje knoflook, fijngehakt
  21. 3 augurken, in kleine blokjes
  22. 50 g groene olijven, fijn
  23. 2 rode pepers, fijn
  24. 3 eetlepels verse peterselie, fijn
  25. geraspte schil van een halve citroen
  26. 1 eetlepel citroensap
  27. 3 eetlepels olijfolie Bereidingswijze voor de Karbonades:
  28. Wrijf het knoflookpoeder, zout en peper in de karbonades en leg ze in ingevette ovenschaal
  29. Bak ze bij 200-220°C tot ze gaar en krokant zijn. Bereidingswijze voor de Salsa: Meng alle ingrediënten samen voor de salsa en bewaar in de koelkast tot gebruik. Lekker met gebakken aardappelen en witte kool- en wortelsalade.
eet smakelijk