Beef wellington met prosciutto

Beef wellington met prosciutto

Smulweb imageSmulweb

Een ware klassieker uit de Britse keuken: beef wellington. Dit gerecht met ossenhaas in bladerdeeg en prosciutto heeft een heerlijk robuuste smaak. Bon appetit!

60 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Ossenhaas
  • 220 g Bruschetta
  • 2 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Beef wellington met prosciutto op tafel.

  1. Braad de ossenhaas rondom goed aan in een deel van de boter en olie, niet langer dan 5 minuten. Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en zet de ossenhaas circa 20 minuten in de koeling.
  2. Hak de kastanjechampignons fijn. Verwarm de rest van de olie en de boter in een grote pan en fruit het sjalotje daarin zonder te kleuren. Voeg de champignons en het takje tijm toe en laat dit samen zachtjes trekken.
  3. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en voeg de droge witte wijn toe. Laat alles zachtjes inkoken tot de wijn is verdampt. Haal de champignons van het vuur, laat de massa geheel afkoelen en verwijder de tijm.
  4. Spreid de ontdooide plak bladerdeeg uit op een vel bakpapier. Beleg deze met de plakken prosciutto, maar houd 4 cm vanaf de randen vrij. Smeer de champignons uit over de prosciutto in een gelijkmatige laag. Leg de ossenhaas op de onderste helft van het bladerdeeg en bestrijk de randen met een vochtige kwast.
  5. Rol de ossenhaas met behulp van het bakpapier om op het vrij gebleven stuk bladerdeeg en vouw de randen dicht. Druk ze goed aan, eventueel met behulp van een vork.
  6. Leg het geheel met bakpapier en al op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met wat losgeklopte eidooier en zet het geheel wederom een kwartier in de koeling.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
  8. Bestrijk het deeg nogmaals met eigeel en schuif de Beef Wellington in de oven. Gaar hem in ongeveer 20 minuten krokant en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees